Elindult a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) díjnavigátora, amely valamennyi érintett biztosító kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) tarifáját pontosan, teljes körűen, valamennyi kedvezménnyel együtt tartalmazza – közölte a szövetség pénteken az MTI-vel.

Baleset helyszíne a 4-es úton Törökszentmiklósnál, ahol két kamion közé beszorult egy személyautó és egy kisteherautó 2014. február 27-én. A balesetben egy embert sérült meg, őt a mentők kórházba vitték. MTI Fotó: Bugány János

Járművek balesete – MTI Fotó: Bugány János

A közlemény szerint a szövetség hitelesített kalkulátora egyedi eszköze a díjak összehasonlításának: a biztosítók előzetesen ellenőrizték, tesztelték és írásban jóváhagyták az itt szereplő tarifákat és az összes elérhető kedvezményt, így a díjnavigátor adatai hiánytalanok és pontosak. Ez azért fontos a szövetség szerint, mert az autósoknak ilyenkor nem könnyű eligazodni a tarifák és kedvezmények sokaságában.

A Mabisz kiemeli, hogy a díjnavigátor ötödik éve fontos eszköze a fogyasztóvédelemnek és az ügyfelek teljes körű tájékoztatásának.
A biztosítók az idén is közel 100-féle kedvezményt kínálnak ügyfeleiknek, például akkor, ha az ügyfél az e-kommunikációt, a csekkes befizetést helyettesítő banki átutalást, a csoportos beszedési megbízást, illetve az éves díjfizetést választja.

A Mabisz statisztikái szerint az összes, mintegy 4,167 millió jármű 52 százalékának január 1. a kgfb-évfordulója. A 4,167 millió járműből 2,691 millió személyautó – az összes jármű 53,24 százaléka – van magánszemélyek tulajdonában, közülük 1,433 millió gépkocsi január 1-jei évfordulós, esetükben kerülhet sor évfordulós biztosítóváltásra.

A kgfb idei kampányában tíz autósból kilenc elfogadja az átlagosan 1-2 ezer forintos díjemelést és marad jelenlegi biztosítójánál, s csak 10 százalékuk vált biztosítót – közölte az első hét tapasztalatai alapján a Biztosítás.hu online alkusz az MTI-vel pénteken.

Forrás: MTI (gkj \ gry)
.

(Ezt a cikket 229 alkalommal tekintették meg.)

Hozzászólások