Az újgenerációs navigációkkal és autós kamerákkal sokat spórolhatunk

A tavasz beköszöntével egy csapásra megélénkül az autósélet: egy-egy hosszabb útra, akár még külföldi túrára is vállalkozunk. Indulás előtt azonban érdemes gondosan átnézni a gépkocsi műszaki állapotát és ellenőrizni, naprakészek-e vezetést segítő eszközeink. Bár a napfény, a jó idő bátrabbá tesz mindenkit, a tavaszi autózás is tartogat nehézségeket. A Mio legújabb navigációi és autós kamerái számos funkcióval, ingyenes szoftverfrissítéssel segítenek abban, hogy biztonságosabb és élvezetesebb legyen az első tavaszi kiruccanás.

mio-mivue-638_658Touch_smlAmerikai kutatások már több éve bebizonyították, hogy a hangutasításos navigáció jótékony hatással van a vezetésbiztonságra, hiszen csökkenti a bizonytalanságot és a stresszt, így jobban tudunk a vezetésre figyelni. A navigációval és vezetést segítő extrákkal felszerelt készülékek a hosszú hétvégéken és a tavaszi szünetben útnak indulók legjobb barátai. Friss térképekkel, naprakész forgalmi információkkal értékes perceket spórolhatunk, a sávelhagyásra és a ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszerekkel pedig még biztonságosabb lesz az autós kirándulás.

Mielőtt útnak indulunk: tavaszi tippek autósoknak

A téli álomból ébredező autót első hosszabb túrája előtt alaposan nézzük át.

  • Ellenőrizzük a gumiabroncsokban lévő nyomást és a futófelületet!
  • Szánjunk időt a fényszórókra és féklámpákra is!
  • Vizsgáljuk meg a fékeket is, ellenőrizzük, mennyire koptak el a téli szezon után!
  • Az intenzív téli igénybevétel után érdemes lecserélni az ablaktörlőket is!
  • Egy tavaszi nagytakarítás is kijár az autónak, a téli útviszonyok sólerakódása miatt.
  • Töltsük le navigációs eszközünk és autós kameránk legújabb frissítését, így naprakész térképekkel és a legújabb extrákkal felszerelve indulhatunk útnak.

Nincs több bosszantó akadály és felesleges kerülő

A Mio eszközeibe épített, valós idejű forgalmi információk pillanatok alatt megjelennek készüléken, így elkerülhetjük az útakadályokat, torlódásokat. A Mio Spirit eszközökben megtalálható intelligens menettervező, az IQ Routes™ segítségével a legrövidebb és leggyorsabb utat is beállíthatjuk készülékén, a LearnMe Pro™ funkció pedig vezetési stílusunkhoz igazodva javasol útvonalat, így a lehető legkevesebb időt kell az úton töltenünk és több időnk marad a megérdemelt pihenésre.

Akik az utazást is előszeretettel varázsolnák élménnyé, számukra a készülékbe épített hasznos helyek (POI-k) listája igazi aranybánya lehet, az érdekes pontok és megállók garantált felüdülést nyújtanak egy-egy hosszabb szakasz után. De ha már betéve ismerjük a táj minden szépségét, a Mio készülékei meglepetés útvonalak segítségével teszik még emlékezetesebbé a kirándulást.

Koccanás nélkül tavasszal is

A táj szépségeinek megörökítésére tökéletes megoldás az itthon is egyre népszerűbb autóskamera-kínálat, a Mio MiVue 658 például már HD és Extreme HD felvételre is képes. Ám legyünk tavasszal is óvatosak: a mozgolódó állatokra és a téli fagyok miatt kátyússá vált utakra kifejezetten ügyeljünk, csúszós időben pedig érdemesebb a szokottnál nagyobb követési távolságot tartani. Éppen ebben segít a Mio egyes autós kameráiban megtalálható sávelhagyásra (LDWS) és ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer (FCWS). Előbbi célja, hogy figyelmeztetesse a sofőrt, ha az autó elkezd kitérni az aktuális forgalmi sávból, ezzel segíti a balesetek megelőzését. Az ütközéselkerülő funkció pedig 60 km/h-s sebesség fölött azonnal jelez, ha az autónk az előttünk haladótól kevesebb, mint 15 méter, vagy kevesebb, mint 1,5 másodpercnyi távolságra van. Az LWDS és FCWS funkciók a legújabb szoftverfrissítések letöltésével ingyen is elérhetőek. (A frissítésekről további információ a Mio weboldalán olvasható.)

Tekintse meg a Mio MiVue újgenerációs autós kameráiról készült videó bemutatót!


További információ a Mio Technology-ról:

A Mio fejlett mobiltechnológiára alapuló termékeket fejleszt és értékesít. A vállalatot 2002 májusában alapították, jelenleg Tajvanban, Kínában, Európában, Észak-Amerikában, Ausztráliában, Japánban és Dél-Koreában folytatja tevékenységét. A Mio világszerte 900 munkavállalót foglalkoztat és 38 országban értékesíti termékeit. A Mio termékeket Magyarországon az IT és flottamenedzsment területére specializálódott AROBS Pannonia Software forgalmazza.

http://eu.mio.com/hu_hu/

Forrás: Double Decker Communications

(Ezt a cikket 89 alkalommal tekintették meg.)

Hozzászólások